Günümüzde giderek daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Yarının şehirleri, bu nüfus artışını karşılamak için daha iyi altyapıya ve daha verimli, çevre dostu bir hizmet sektörüne ihtiyaç duyacak.

“Akıllı Şehir” calısmaları şehirleri teknolojik olarak daha gelişmiş, daha yeşil ve daha sosyal olarak kapsayıcı hale getirmeyi, tüketimin ihtiyaçlara göre uyarlanmasıni amaçlayan bütünsel çözümler vaat ediyor.

Akıllı ulaşım sistemleri, Akıllı sağlık sistemleri, Akıllı Şehir Kamu yönetimleri gibi çalışmaları gerceklestiren geleceğin şehirleri daha canlı, çekici ve sürdürülebilir yaşam alanları olacak. Akıllı Şehirler basit, etkileşimli ve verimli olacak, insanlar birbirleriyle ve şehirleriyle sürekli iletişim halinde yaşayabilecekler.

Bu konudaki bazı aktuel calışmaları Dr. Tözün örneklerle bizlere sunacak

Yer : Online – Zoom Meeting

Tarih : 21. Ekim 2021

Saat :   19:00 (CET) -20:00 (TSİ)

Dr.Reha Tözün

Dr. Reha Tözün

Dr. Reha Tözün, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde makine mühendisliği okudu ve Pforzheim Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde MBA derecesini tamamlamadan önce Türkiye’de otomobil endüstrisinde çeşitli görevlerde bulundu. Stuttgart Üniversitesi’ndeki doktorasının ardından Stuttgart Bölgesi Ekonomik Kalkınma Kurumu’nda Ekip yöneticisi olarak çalıştı. Dr. Tözün, 2014 yılından bu yana Stuttgart’taki danışmanlık firması BridgingIT GmbH’de (örn. https://mobility-automotive.bridging-it.de/projekt-ameise/) ürün geliştirme ve inovasyon projeleri için bir ekibe liderlik etmektedir.

Hochschule Esslingen ve Pforzheim’da ve ayrıca SRH Heidelberg’de mobilite yenilikleri ve akıllı şehirler konusunda misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

Aynı zamanda Smart City Initiative The Things Network Region Stuttgart’ın ortak başlatıcısı ve moderatörüdür (Bağlantı: https://www.thethingsnetwork.org/community/region-stuttgart/).