Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği Almanya, 25. yılını ünlü isimlerle kutladı. Asıl mesleği mimar olan efsane müzük gurubu Yeni Türkü’un solisti Derya Köroğlu ve Türk Rock müziğin en kökenli guruplarından Bulutsuzluk Özlemi gurubunun solisti Nejat Yavaşoğulları ve Grup Zivana performanslarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar. Galanın sunumunu ünlü araştırmacı- yazar, şair, oyuncu Sunay Akın yaptı. Frankfurt Bornheim Saalbau salonunda düzenlenen Galaya Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Kültür Ataşesi Osman Şahin, Eğitim Ataşesi Şadan Dirik’in ile Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklu, HE-ADD Başkanı Eren Tiryaki, Türk- Alman Kulübü Başkanı Tunca Karakaş, Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sultan Atıcı’nın da aralarında olduğu sivil toplum örgütleri yöneticileri de katıldılar.


Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik birliğin 25 yıldan beri yaptığı faaliyetlerden hem Türkiye hem de Almanya’nın büyük faydalar sağladığını gözlemlediğini söyledi. “Dile kolay çeyrek asırdır Frankfurt kentinde faliyet gösteren TMMB’yi yapmış olduğu faliyetlerden dolayı kutlamak lazım” ifadelerini kullandı.

“Beden gücü değil, beyin gücü de bulunuyor”
TMMB Başkanı Demir Ceylan ise, mesleki örgütlerinin yalnızca Almanya’ya yarar sağlamadığını, Türk lobisini de güçlendirdiğini söyledi. TMMB’nin Türklerin Almanya’ya beyin gücüyle de katkıda bulunduklarının bir kanıtı olduğunu kaydeden Ceylan “En önemli amacımız meslektaşlarımıza sosyal, kültürel katkıların yanında  bilimsel ve mesleki çalışmalarında yardımcı olmaktır”.

“Mustafa İnan gibi değerler artık çok zor yetişiyor”
Gecenin sunumunu yapan Sunay Akın, Türk mimarların ve mühendislerin öneminden bahsetti. Türkiye’ye önemli katkıda bulunan Mühendis Prof. Dr. Mustafa İnan’ın hayatından, Rumeli Hisarı’nın onarımını yapan 3 kadın mimardan biri olan Cahide Tamer’in hayatından, mimar Emin Onat’ın Anıtkabir inşaatı için Kayseri’den Mimar Sinan’ın köyünden getirilien ustalardan bahsetti. Ünlü yazar bu kişilerin artık çok zor yetiştiğini söyledi. ‘Akın, yaklaşık bir saat kaldığı sahnede hikayeleri ile sevenlerine duygu dolu anlar yaşattı. İzleyiciler dakilarca ayakta alkışladı.

Dillerde eskimeyen şarkılar İlk Türkçe sözlü alternatif rock grubu olan Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti mimar Nejat Yavaşoğulları sahnede akustik gitar ile söylediği şarkılara dinleyiciler eşlik etti.

Yeni Türkü’nün solisti mimar Derya Köroğlu ve piyanisti Erkin Hadimoğlu herkesin ezbere bildiği Maskeli Balo, Aşk Yeniden, Yedi Kule, Olmasa mektubun gibi şarkıları seslendirdiler.
Galaya Altın Portakal ödülüllü Yönetmen Dağhan Celayir de katıldı ve ‘Home of Turquoise’ adlı Türkiye’nin yeni tanıtım filmini ilk kez Frankfurt’lulara gösterdi. Gecede ayrıca Grup Zıvana sahne performanslarıyla renk kattı.

Galaya katılamayanlar
Galaya doğum günü nedeniyle katılamayan sanatçı Erol Evgin ise video mesajıyla izleyicileri selamladı ve birliğin 25’inci yılını kutladı. Katılamayan ünlü heykeltraş Mehmet Aksoy, Prof. Dr. Doğan Kuban ve Doğan Hasol‘un da birer video kutlama mesajı yanınladı.

Mimar sanatçılar, TMMB’nin Onursal Üyesi oldular.
TMMB Başkanı Mak. Y. Müh. Demir Ceylan ve Genel sekreter Y. Mimar Utku Külahçı, Mimar Sinan Üniversitesi’nden mezun olan ve mimarlık mesleğini icra eden Nejat Yavaşoğulları ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Derya Köroğlu’na Onursal Üyelik Belgelerini taktım ettiler.